Sunday, September 25, 2011

hah??!!!! Kahwin ??

Asalamuaalaikum...
Rasenya dah lama x tulis blog ni kan...hehe...bukan bz tapi kemalasan yang melanda diri xdpt nak dibendung..
lepas abis exam.bosan pun dah tahap dewa,hahhh bru la terhegeh2 nk cri blog..
ish3..truk btol..but act,bz ngn akak kite nak kawen...
dia punya bz cm cik pinot yang nk kawen..hehe..

Act,this entry for my sis yang nk menjadi isteri org xlama lagi..
tahun ni genap lah my sis 26 years old.. tue da upenya...my mum pun ckp sedar xsedar akak da 26 thun..
dah smpai seru dah tu...
nak dijadikan cerita pihak lelaki dtg masa raya trus bg tarikh..ingat kan saje2 dtg nk beraya,
rupe2nya tetapkan tarikh perkahwinan kakak cik pinot.masa tu jugaklah cik pinot bru je naek bas nak blik ke KL coz klas da nk start hari isnin.huhu
hemm..masa dah suntuk sangat dah....Masing2 terkjut sbab ingt bulan 11 or 12..
Time tu lah kan bru terfikir nk tmph kad kawen,cr brg hantaran,berkat,katering,dan bla..bla...bla.. dlm msa xsmpai 1 bulan..yang paling penting g interview kt pejabat agama..sehari suntuk kt situ...penat la jugak sebab terkejar2 hantar kakak g balik,g balik dr tempat kje ke pejabat agama..masa tu pulak akk xdpt cuti..hadoii..

ni saje nk kepochi~ msa kt pejabat agama tu, ada 1 arahan atau peraturan dimana berpakaia sopan..
ok..ade la sorg akk ni pkai jeans n baju paras2 punggung..(agak xsopan la jugak)
akak tu dia xbaca peraturan ke??..kalau ye pon pkai je lah bju kurung..kalau nk pkai jeans pon,pkai la bju paras bawah dr tu...Hormat la ckit kan..

Cerita yang kedua,bab cerai-berai...
ade sorang akak ni sugul je muka nya...sedih pon ade..yang si anak ibarat xthu pe2(of cos la bdak kcik mna thu pe2) dan yang si suami ni muka selamba je,mcm dah xsbar nk bercerai..
hem..kalau thu mcmtu,wt pe kawen dulu..haissss~

Berbalik semula kpd cerita akak cik pinot..semua nya nk kne prepare dlm ms sebulan..hemm...pnt jugak..
cik pinot kne ulang-alik dr KL ke JB setiap jumaat smp ahad..
ape nak buat kne tolong satu2nya akak yang cik pinot ada..
Overall,semua main tempah je...sebab dah suntuk sgt..malas nk fikir ape dah.oppss kecuali cake/cupcakes ..hehe
Ok...temanya.......warna........Coklat Gold kot...hehe..maafla,bju kawen akk pon lom sempat tgk ag..
so xtahu sgt warnanya mcm mana. Lepas ni ,tinggal la my mum ngn ci pinot je..akak da jdi hak orang lain...
huhu..we gonna miss u la sis..(cehh..padahal nanti rumah dekat je kot)...
dan lpas ni jugak lah g kdai pon sorang2,xdelah pagi2 terjerit2 panggil akk tman kan g beli sarapan.huhu..
sunyi la......kalau tak t mcm anjing ngn kucing je...ade je benda yg nk bergaduh...
 Utk abang ipaq,jaga my sis leklok tau...My sis ni kuat touching ckit.hehe..
Utk akak,kne blaja masak lebih ag..jangan tahu wt cupcake je,t badan gimox sbb terlebih baking powder..hehe
Semoga perkahwinan kamu berdua kekal smpai bila2...

Huaggggg...xdapat bayangkan~my sis dah nak kwen...hem... =(
counting days dr sekarang..dah xlama lagi dah..7 oktober 2011 tarikh nikahnya..

Semoga majlis perkahwinan kakak berjalan dengan lancar tanpa sebarang halang..Amin..
Lebiu sis..~ <3

Thursday, June 23, 2011

Shopping time

Ehem2... fuuhhh...skali lagi blog ni berhabuk....almaklum la laptop rosak(rosak dan memang xkan dpt blik trus dan mmg best kan kne beli baru..mcm duit jatuh dr langit nk beli baru je.)..hehe...Nasib baik balik jb..pinjam laptop my sis...huhu...(hope my lappy dpt blik kepangkuan dgn 'sehat')hehe

BTW,nak bgthu..haritu ada JCard day...perrgghhh...memang la best kan....tak macam ramai plak org.
Keluar plak elaun time tu....tak sempat nak makan lepas klas trus pergi Jusco Maluri..bershopping with my fren..(roki(cik megipama),j,ain,safira n keri..
sampai2 je trus pilih2 baju..rambang mata...tak tahu nak pilih yang mana...
Aduhhhh....kalau lah money ade byk haritu...memang membeli sakan lah jawab nye.last month termembazir
duit plak..RUGI2..!!!! aaarrgghhh...!
Ape2 pun dpt gak beli byk...hehe....tp ttp xpuas hati sbb nk membeli lagi..ngee..
Lepas ni kne simpan duit tp utk bershopping...(bukan simpan duit utk masa depan..apperr daa...)lalalala~
Rase bahagia bile bershopping....

Hope nanti ade sale byk2 lagi hokey~ sebab nak shoppng lagi byk dr tadi..we want more.....!!!! :)

ok lah sampai sini je..nanti pot pet pot pet lagi k...tata~

Monday, May 23, 2011

CuTi sAkaN ~

puuuhhhhh.....Berhabuk blog cik pinot ni...dah sebulan lebih xupdate..
giler cuti sampai tak ade masa nk update blog..hehehe..
ni nk kne lap2,sapu2 ckit kasi clean ini blog..
habuk ade je kt celah2 blog ni.... ni nk kne CLOROX sampai putih...ngee~

Meh,nak cerita~
perrgghhhh....cuti sakan sem ni... mula2 mmg cuti macam biasa 3 minggu tp dpat khabar berita
cuti dilanjutkan...!!!?!!!
Terdiam sekejap... -_-

diam xbereerti xsuka...nk lompat2 rasanya bila cuti dilanjutkan..hehehe
boleh membadakkan badan yg dah cm badak ni...mkn selagi ade benda kat dapur..
kalau boleh habuk2 biskut pon nk telan..~
bosan tu bosan la gak..tapi dpt tidor lama..tu yg best...Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Hem....now tgh menghitung hari nak blik dah...wuuaaaaa.(buat muka sdih)..
dah xde sape nak kesian dah....sedihnya...
~Selamat Menghitung Hari...~

errmmm....dgr budak2 cuti sekolah..ngee..nak join boleh x?
nak sambung cuti....hehehehehe
mohh le kite cuti sekolah...hehe..
perasan cm umur 12 tahun je..hahaha..tu kalau diterbalikkan la..

ok2....sampai sini je..macam mana pon mmg kne blik.
xleh bagi 1001 alasan...TIADA ALASAN BAGIMU~
 ngee..tata~






Monday, April 18, 2011

Ma.....minta ampun...!!!

Ma..minta ampun sgt2...
dr hujung rambut samapi hujung kaki..
maaflah...mmg xsengaja...xde niat nak jadi mcmtu..
semua salah inot...
waaa....(nanges sambil hentak2 kaki)

Da lakukan terbaek da...siang malam memikirkan benda tu je..
tapi nak buat mcm mane..itu je kemampuan inot...isk3.. :'(

Paper tadi mmg susah..
bukan ape banyak lupa..sebab takut sgt lah jadi mcm tu...
bukan xleh jawab langsung pun.....boleh sbenarnya..
tapi xlah ikot jawapan asal..ikot kepala otak aq je ....
mane aq rase logik n sama ngn jawapan asal....
banyak fakta penting boleh lupe lak...aiyoyoyo...

bukan ape...memikirkan sgt soalan mcmne yang akn keluar...
nahh..hambekk!!!! soalan yang langsung xterduga masuk...
bukan susah pon mcm yg aq ckp tadi just banyak fakta tak ingat..
aq jawab ikot kemampuan aq..
da perah otak ni mcm santan..
da pulas otak ni mcm tumbul pintu..
rse mcm nk hentak2 kt dinding kepala bila xingat..
nak pandang kiri kanan xleh plak..
ade plak nanti dituduh meniru..issshhhhh..
serba xkene..
nak tengok org yang jaga exam...confirm2 hilang trus fakta td baik2 da ingat skit2..
tengok diorg kehulu kehilir..pening..!!

macam nak menanges pon ade...
nak meraung kuat2 sampai orang kt tingkat bawah dengar..

bila da xdpat jawab ape lagi kn..meh cni nak bagi tips:

1)bile xdpt jawab kan,korang selak muka surat depan soalan MCQ & True False..
bkn pe mane tahu ade jawapan kat situ...selalu nye mmg ade..haha..

2)korang perah otak,pikir2 ler jawapan yang hampir sama..kdg2 ada lec nk jawapan sebiji dlm
slide yg dye bg...tu nanti tggu otak aq jadi mesin fotostat..cnfirm mmg
sebiji ayat xde 1 pon yg akan silap..
4flat trus weehhh..

3)korang hentam kromo je...ala...hentam bukan lari trus jawapan dari yang asal..
bagi ler ayat hampir sama walaupon xsama sgt..(errr...cmne tuu?)..kalau xleh gak.
LU PIKIR LA SENDIRI ~(nabil pinjam jap ea..ngee)

Act,yang penting jgn biar kosong kertas jawapan tuu.
sekurang2nya biar lah ade isi..tibe2 markah kurang,lec leh cari kat situ..
ala2 bagi markah kesian...
kalau xtulis 1 apa pon,cmne nk bagi,ye dokk??hehe..
Ape2 pon try the best jawab soalan tuu..
baca buku n nota yang lec bagi..
kalau ade Tutorial lec bagi,buat jgn xbuat...
 nota baca sekali imbas & hafal mne yg penting..
(Ni kalau da rse terdesak lak kan..hehhehee)


Ni hanya lah cadangan...jangan ikot ea....hehe..
yang slalu buat bnda tu smua ialah aq..hahaha..
xbertauliah langsung nk ajar orang bukan2..aiyoyoyo...

haha...Kepada sesiapa yang tgh exam,gud luck..do the best ok..
study smart not study hard...


P/S: to my huney gud luck hokey..kite same2 ngh final exam..ngee...
       btw,rindu lorhhh sebab xdpat call n msg..kalau call pun 5 min je..huhu..:(
       all the best ok dear,i know u can do it..chaiyok2..

Oklah..tata~

~SEKIAN~




Sunday, April 17, 2011

Aku dah tak sayang kau lagi...

Aku benci kau...!!!!!

kau mmg dah susahkan aq selama nih..

tiap2 hari kau buat hal...

ada je xkne..!!

aku tunggu kau dr pagi sampai ke petang...!!

dulu kau baik je...sekarang kau susah kan hidup aq...

apa lagi yang kau nak...

nak aq pujuk2 merayu kt kau ke???

nak aq belai2 n sayang2 kau..

kau ingat kau tuu sape hah....??

kau ingat masa aq ni nk abis dengan melayan kau je ke??

nak tggu kau je...

membazirkan masa aq je nk tggu kau..

kau tahu x penat...kau bukan tahu pe2 pon...1 benda pun kau xkan tahu..

tension dengan kau ni...

asyik datangkan masalah je kat aq...

aq ada banyak lagi lah masalah,bukan kau je..

nak suruh kau memahami bukan kau leh paham pon...

haiiiiihhhh..tolong mempermudahkan hidup aq sebab aq sangat2 perlukan kau..


hep2..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mesti ingat pasal pakwe kan...hahaha
totally salah..!!!

maaf..maaf...maaf

sorry sangat buat kamoo konpius...
ni pasal miss lappy aq ni..
buat hal je kje nye..
naek fedup dah aq..
tadi buat hal lagi..
mmg kali ni yang terbaek dan terburuk yang dye buat hal..
amat mnyakitkan hati aq...
dri pg aq on sampai la ke ptg dye buat hal..

eh2...kul 8 tadi boleh lak dye wt baek....ok je tanpa sebarang masalah...
mmg hangin tau x...
sampai aq dah abis stdy pon dye lom ok tadi...mmg saje je nk soh aq stdy...hahhaa
ade jugak kebaikan...
ahhh...aq xpeduli..!!! dye mmg saja nk sakitkan hati aq..
dah la tadi bosan tahap dewa...
bonci giler ngn miss lappy nih...

tadi mmg kne campak n lempar2...(tapi atas katil je..kalau kt lantai mmg jahanam lappy aq nih).
kne tepuk2,kne hentak2...sebab dah geram sangat...hilang kesabaran dibuatnya...
sampai ugut2 nak beli baru...hahahhaa...

tahu pon takut aq beli bru...trus kau jadi baekkn kan..

ok lah miss lappy..aq syg kau..jgn lah buat hal..
susah aq nanti...kau lah teman boring aq..
sape lagi nak teman aq...
jgan wt hal mcm tadi lagi hokey...

SAYANG miss lappy..~



hehe..oppss..sampai sni je..tata

~SEKIAN~




Saturday, April 16, 2011

STRESS ~~~

Bila ada exam mcm ni lah gaya nya..kalau jadual exam padat membebel kata tak ckup masa lah..
stress lah..tension lah...sampai sakit2 and pening2 kepala lah..tak sempat nak cover topic lah..
ade je alasan 1001 alasan yang aku akn bg..
konon2 stress sebab nak exam lah kan..banyak sangat topic nak kne baca and cover...kalau tak sempat mesti marah lecturer..lec itu lah..lec ini lah..byk sgt bg slide smp tak boleh nk cover..
orang lain boleh kenapa aku tak boleh???


            







        
bila dah stress sangat kadang2 boleh jem otak..
sampai terlupa apa yang kita dah baca or hafal..
siyes ni pernah terjadi pada aq..& sumpah masa tu pas exam
aq trus nanges sampai call mak aq..








          
   pagi petang siang malam stress memanjang...isshhhhhhhh..







jangan bagi 1001 alasan..semua orang menghadapi keadaan yang sama..cuma hati kene cekal and kuat kan semangat nak study...
bukannya dok depan laptop on9 and layan movie je..(konon2 nak hilangkan stress)
tu semua membazir masa..tahu tak masa itu EMAS...sangat rugi ye anak2 jika masa dibazirkan dengan perkara2 yang tidak berfaedah..(ehem2...mcm ckp kt diri sendiri je..lalaalala~..)



NAK SERIBU DAYA,TAK NAK SERIBU DALIH..(peribahasa melayu)
chewahhhh....berperibahasa lak malam ni...
bukan ape,nak sedarkan diri yang tak sedar diri ni...bangkit lah dan pergi lah study..
masa depan dalam tangan diri sendiri..renung2 kan dan selamat beramal..


BTW...sebenarnya bukan nak cerita pasal tuu...
nak habaq nih...
Aq dah bosan tahap dewa dah nih....dah tak tahu dah nak buat apa dah weeehh...
tu lah..bile exam stress la,itu la ini lah..
nahhh...hambek kau...!!!~ dah bosan kan...padan muka aq..
tp dah study sikit dah tadi....selebih masa nih tak tahu nak buat apa..
tak tahu nak tengok movie apa dah..
last2 layan lagu hindustan...dah lama tak layan wehhh...
hari tu dengar lagu DHADKAN..ni gara2 mok cik aq lah...pagi2 bgn trus on9,buka youtube dengar lagu nih..
aq pon dah naek sama dengar..best gak taw lagu tu...kalau tak caya cube pegi dengar.confirm esok2 mulut tuu asyik terikut2 nak nyanyi lagu nih..

Dah banyak aq layan lagu hindustan dah gara2 nak hilangkan boring and stress..
lepas nih tak tahu lah nak layan lagu ape dah...
 hemm.... rase mcm nak tidur je la plak sebab boring sangat...
tapi nanti terlajak tidur sampai tak study...hadoiyai...serba tak kene dibuatnya ler...

Nak pegi usha cite hantu lah...tapi nak tengok cite hantu yang kelakar..kang kalau seram sangat sampai
terbawa2 dalam mimpi..(alamak..kantoi lak...)
hehheee

hokey lah ....tata~


~SEKIAN~

Friday, April 15, 2011

Dia cinta mati saya~

Sumpah sampai bile2 pon aq syg dye...
sejak dtg dlm hidup aq,buat hidup aq hepi sgt2.
hari2 tgk gambar je.Jadi wallpaper kat laptop aq..
tgh2 marah,bile tgk pic dye boleh hilang rse marah tuu.jadi tenang je.
Byk gambar dye dlm laptop n handphone aq..

Bila dgr dye skit hati jadi xkeruan nak blik.nak jumpa dye.nak jaga dye.
Tiap2 hari aq akan call dye sbb nk dgr suara dye walaupon sekejap.
Sygnya kt dye hny Tuhan je tahu.
Aq syg sgt kt dye,,xde sape pon boleh halang..(kalau berani cube la halang..aq cincang ko cm daging)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Dye cinta hati dan cinta mati saya...
adeq...love u...

Comel x dye?(bukan saya tp bdak kecik yg kt sebelah tuu)
Nama dye Siti Nur Umairah @ lebih mesra ngn panggilan "mai" or "umaiya"
semakin hari semakin bijak..Umur dye sekarang da setahun 3 bulan..
memang sgt bijak.ade je gaya nya yg akn buat kiteorg semua tergelak.
lagi2 kalau kiteorg gelak kuat2,dye pon ikot sama...
dye suka sgt dok dpn laptop..jari dye nk menaip mcm org besar je..
(act,ade pic dye ms dye tgh dok dpn laptop n nk menaip,xjumpe lak pic tu..pnt cr..)

Eden nk bgthu ni hah,,den ni sebonarnya bibik dye...
kalau cuti2 blik Jb cnfirm jadi bibik fulltime kecuali kalau hri bekerja sbb dye kne hantar kt umah nenek dye..
sabtu and ahad memang jadi bibik dye je lah.. bgn je dye kne mandikan,mknn breakfast dye aq sediakan termasuklah mkn tgh hari and malam..kadang2 tidurkan dye..(sbb bab tidur ni dye cerewet,mls nk lyan..hehe)
kalau nk tidurkan of course atok lelaki aq(atau ABAH,ni aq n kakak aq je yg panggil dye ngn panggilan ni...cucu lain tak.) tidurkan dye...dye suka sgt Abah tidurkn dye..so,ringan lah skit beban aq..hahha..

Dah anggap dye cm adeq sendiri.Almaklum lah kan....org xde adeq beradeq ramai..
dye membesar depan mata,sape tak syg kn.. jaga dye bgai menatang minyak yang penuh..
kalau tgk muka dye,kdg2 marah pon xjadi nk marah..Sbb muka dye comel sgt!!! geram..(mcm nk pijak2 je..hehe)
kalau pergi kedai nmpak benda comel2 mesti belikan untuk dye..hehe :)
Btw,mak aq pon sgt sygkan dye... and nak thu tak..dye panggil mak aq "Ma.." ...maybe sbb dye dgr aq and kakak aq panggil mak aq cmtu.. tpi ok la tuu kan... hehe..
kalau aq buli dye mesti dye jerit panggil mak aq.. "ma... ma...." hehe.. comel sgt.
Mak aq ckp umairah tu buah hati dye.hehe..tapi kan jeles lak..(mane leh cmtu..ma syg adeq lbih nih..!)
Org xde ank kecik,bila da ada jadi cmtu ler.. hehe..

hem..ok lah sampai sni je dlu..t sambung ag cte pasal umairah k..tata~

~Sekian~






Thursday, April 14, 2011

Tertekan ...!!!~

Jiwa aq sekarang sgt tertekan....duduk xkne,mkn pn cm xde selera da

ibarat mkn xknyang,tidur xlena,mandi xbasah..(tp mkn td 1 pinggan penuh licin)


nak lari pn,xtahu mne arah nk dituju..


nak terjun dr katil,takot kaki skt n patah..


nak hantukkan kepala kt dinding,takot sakit lak...nanti jadi pelupa or hilang ingatan.


nak bunuh diri lak cm dah xde agama dlm dri...nk tiket free ke neraka agk nye.....(ni jgn buat)


hari2 masalah muncul...xleh ke bg otak ni free ckit..tertekan sampai nk jd gile dah..
Tension..!!!!
Ni semua gara2 exam...exam sbelom ni ok je,tp harini tbe2 rse hidup cm tunggang terbalik je..
Pharmaceutics4 !!! knp la byk sgt topic...xtercover rse nye...nk lelap sekejap pon rse rugi nya masa..
mengharapkan tutorial yg lec bg je..byk focus kt situ..hope sgt tuto tu dpt membantu...!!


kene stdy betol2...esok nak tidur sampai sabtu pon boleh.ahad kne bgn blik sbb kne stdy for the next pper lak..huhu... mudah2an lulus dgn baek.. -AMIN -




~Sekian~

Sunday, April 10, 2011

Da tue ke sya?

OMG !!!! sy da tue...yeah2..!!!!
Selamat hari jadi saya....
maka dgn ini aq sudah berusia 21 thun...dan aq mendapat kunci dr umi aq..
nak thu kunci pe???
bukan kunci rumah,rantai yg ada loket kunci or kunci kereta...~~~~ataupon kunci mangge yg kt pagar luar rumah ea..hehe
ini adalah kunci kebebasan...
bukan kebebasan untuk hidup bebas.. ini adalah kebebasan untuk memilih jalan hidup sdr.sekali lagi jgn salah paham..kebebbasan yg dimaksudkan adalah bebas membuat keputusan sdr.. Thanks to umi..

Sedar xsedar da 21 thun da...cepat sgt masa berlalu..tp knp rase jiwa ni cm muda lg je..hehe
21 tu kn sekadar angka semata2.. sepanjang perjalanan hidup aq,kdg2 byk perkara yg aq lakukan tanpe berfikir dlu.. Now ceq da besaq... mengubah segalanye demi ms depan.. btw,aq bkn keseorgan.. aq ade umi, my sis and my beloved bf... diorg yg akn membimbing aq.. walaupon umur aq 21 tp perangai cm bdak2 lagi.. so,dgn ade nye mereka2 disamping aq,hope diorg leh guide aq,marah aq bila aq wat salah..even dah diberi kunci kebebasan pon aq xleh nk wt keputusan sesuka hati.. you will regret it your whole life if you  made ​​a big mistake.
so fikir2 la dlu sebelom membuat sesuatu keputusan ok??~

Alamak..lupe lak..
thanks to all yg wish my besday today.
especially thanks so much to my beloved mummy n my bf~
to en.azman tengkiu x10000 for da video.. so sweet lorhhh...
tgk video tu jd speechless sekejap.. mmg xthu nk ckp pe..(tp xthu la bpe byk kali repeat.)
patutlah beriya2 dye soh kite on9..upenye sbb video tu..
Lap u la huney... hehe
thx 4 da vdeo syg...


dalam kegembiraan pasti ade duka..

mana xberduka nye.. sok nk exam la weehh!!!!
asal besday aq je exam... asal exam je besday aq..

xdpt nk blik jb tahu x..!!!! xdpt nk celebrate..huhuhuhu... :(


yg bertambah duka & malangnye bila aq potong rambut tp org tu salah potong lak..
da terpendek sgt da.... mmg kne sumpah seranah je la pompuan tuu..
pas dye siap potong rambut je aq trus belah kluar..
nasib baek aunty aq ade tolong byrkan.. (sebenarnye mmg nk byar sdr tp xleh nk tgk muka pompuan tu da.. geram teramat).. nih la hadiah hari jadi aq..hehe..

ape lah nasib den... mmg la kne membebel ngn mak aq...non-stop weehhh..nanah telinga dgr..
tu la potong xbgthu..wt keputusan sdr lagi..kn da mnyesal..


pe2 pon thx to en.azman..sudi dgr aq membebel sorg2 dlm fon sambil nges teresak2 sbb mrh sgt kt pompuan cina tuu sbb slh potong...
p/s:KALAU RASA XDE SKILL NK GUNTING RAMBUT ORG XPYH BUKA KDAI HOKEY!!!
BUAT RUGI JE..SLAH GUNTING INGT ORG NK DTG LAGI KE??!! MERUGIKAN JE ADE LA..



hem..sampai sekarang mmg xpuas hati lagi... hope rambut cepat tumbuh n panjang blik sebelom blik jb..klau x mmg kne dgr mak aq memebebel.10 hari 10 mlm pon xabis lah..
bukan nanah je trus hlg pendengaran lah~ haha.. 

~rambut cyg cepat tumbuh k...cyg kamoo..lala~


sekian~












Friday, March 18, 2011

Smart....tapi...

kelas cancel n isnin dpn xde kelas...pe lagi..blik JB lah...
pas kelas trus cabut blik...
kemas2 beg n trus ke TBS...
smp je tanpa berfikir nk nek bas kul brape ...
ape yg ade and cepat aq rembat je..
mls nk pikir da...membazir masa je..
masa tgh beli ade sesuatu yg m'hampakan....(ni cerita tolak ketepi sbb xmoh cte dlm ini blog..rahsia!!)
dpt je tiket g beli air kt 7E,dok2 jap smbil tgu nk ke pintu pelepasan..

Bila da smp msa nya dgn bgga trun ke bwh..
da trun bkn trus nek bas..kne tgu setengah jam lagi..(ni yg aq mls nek kt tbs,nk beli tiket da lmbt,nk tgu bas setgh jam sebelom nye...mmg HANGIN dibuatnye...)

Bile da smp da trus nek...
hahh yg ni aq terkejut n tergamam sebentar...

nak tahu ape??
....
....

.....

.....
.....
....
....

??????
????
???
???
???
???
???
???

abg bas yg aq nek ngn linda minggu lepas...!!!!!!
bukan nk ckp dye hensem..
tp nk ckp dye garang..!!!
bukan sorg,tp 2 org....

lambat je nek bas mmg kene lah...!!
kene ape?
mmg kene marah la jwbnye wlaupun lmbt..bkn seminit.tp 30 saat..
bas akn hon xbenti2...

tp ni semua slh tafsir....jgn pandang rupa je kite tafsir dye garang..
berlaku sesuatu yg xdijangka...
dye bnti kt mne nth sbb nk rest n g buang air..
aq pn trun lah jugak...

kuar je dr T.O.I.L.E.T(hah..yg ni kwn aq ,cik AIN slalu btolkn sebutan aq)
aq nmpk dye bru pas solat...
sejuk hati tbe2...sbb ingt dye grang,muka ganas,mest dye jahat...
tu da 1 hal..
ble nek bas tgk dye senyum lak....*(senyum kt bby yg dok kt seat kt dye,BKN kt aq)haha
sejuk hati lagi sekali..
hahhh..tu lahh...lain kali jgn nk tafsir org dr paras rupa okehh..


seterusnye,ade sorg minah ni(indon kot) sumpah mmg gedik gile..
tergedik cm ape nth...
kasut tgi nth brape inci..
bermake up bagai dlm bas..
ckap dlm fon da cm petir..
1 bas leh dgr..~baek org tgh tidur pn leh bgn terkejut dgr suara dye..
-
-
-
-
-
-
-
-
SEBENARnye~
bkn nk cerita pasal abg tu...
nk cerita ade 1 mamat ni xthu la bangla ke ape nth..
aq dok single seat tp sebaris ngn dye..
nk bgthu nih...
-
-
-
-
-
-
-
-
sebenarnye TAK TAHAN ngn BAU bdn dye....
mmg BUSUK gle r....
nth brape kali aq ltk minyak YU YEE cap limau kt hidung..
mmg memeningkan kpala aq....xthn wooooo...

yang xleh blah tuu dye smart gle..
bju msuk dlm,pkai kasut segala...mmg smart larh..
tp BAU bdn xleh tahan...aq cm nk pengsan dah...xleh nk tidur...
aq xthula mamat kt sebelah tuu leh thn ngn bau dye..tdo siap berdengkur...
sedap sgt kot bau bdn bangla tuu..
aq smp ttup hdung ngn selendang
tp tu pon bau lagi...tension..!!!
mcm nk hadiahkan DEODORANT je kt dye...

dah smart tgu tolong lah WANGI kn bdn tuu..
BUSUK thu x...!!!

p/s: Sila pkai DEODORANT @ myk wangi byk2~



~SEKIAN~







Saturday, March 5, 2011

Jalan2 cari ketenangan~

SABTU nan indah~
cettttt..konon2 bgn nk siap awl sbb member aq,faten cnfirm2 kul11 da terpacak kt bwh kondo aq ni...
1 per 1 baju aq try...at last,pakai bju hitam yang first skali aq pilih...
hehe..malas sebenarnya nk pkai bermacam2 gaya...nanti xmatch susah lak kn..nak match dgn kasut lagi..payah ler..lagi pun sabtu cnfirm2 lah sesak kt tempat tuu kn n panas..
then, nk tgu lif lak....tp tgu kt dlm umh..haha..plik nya..sbb pe tgu dlm umh sbb lif lambat~!
bukak je pintu tgk mmber sebelah umh tgh tgu gak..dgn pantas nye nk kluar sbb lif da smp..
tp rupenye pintu t'kunci lak..
isshhh..dah la lambat...sampai je bwh membr pun mrh la kn sbb lmbt...dye kate lambat lagi mmg dye blik..
waaa...kejam nye.....tp slh aq jugak..d.hem!!!!! huhu..

Act da lame plan tp still xtahu arah tujuan yang kami nk pergi..pavi or ts??
dan last skali kami pilih g ts sbb aq nk jln2 cuci mata & mne thu ade yg berkenan di hati...hehe
lagi pun mmbr aq nk g low yat,so alang2 g ts la kan..

sampai je kt tempat tiket masih tercari2 cerita..... waaa....!!!! still xthu lagi ke nk tgk cerita pe..padahal smlm da tgk kt internet nk tgk cerita pe yg ade..huh....
pilih nye pilih,tgk waktu kul berapa dye tyangkan,so at the end kami memilih cerita Want Women Want..
cerita ni da lme kot tygkan..tp disebabkan nk tgk juga,so tgk je lah..org smua tgh tgk cerita 127 hours,aq g tgk cerita lain lak..~

BTW,mula2 xthu cerita ape ni...omputih ke pe..
skali tgk cerita cina darrr....hahahaha...tak pe lah..bedal je lahh..
mula2 tgk tu nth pe lah cerita ni...bila sampai kt part yg best,bru thu cerita ni ttg ape..
Best sgt....kelakar gila lah..~ seorang lelaki boleh dengar isi hati perempuan...
kan best kalau kita perempuan boleh dengar isi hati lelaki..hehe

jalan2 cuci mata jap~





tgh2 tgu LRT ni bergambar sekejap~




abis je tgk wyg jalan2 cuci mata then ke low yat..
Low yat??? mak oii..sesak gila...boleh mati tersepit...xde laluan n xboleh nk bernafas...(mintak nyawa!!!)hehe
disebab sesak kami trus blik ke maluri sebab nak g mkn PIZZA HUT... nyam2..
member aq dah la mngindam nk mkn spegetti so pe lagi kiteorg sanggup redah hujan sbb nk mkn spegetti...dah berminggu tahan ni..hehe..



sampai2 je trus order....nah....hambek ko mcm2 kami rse nk order....
tp disebabkan fikir dlu,so kasi potong niat yg nk mkn lebih2 tu..
order yg ala kadar je..jgn tamak~hehe





curi2 snap pic aq..JAHAT~







errrmmmmsedapnye...nak cikit leh??~









khusyuk sgt mkn sampai org amek pic pon xsedar~









mkn sambil melihat keindahan alam yg xberapa nk indah~





nah......hambek...licin pinggan~lapar sgt la tuu~





bergambar selepas kekenyangan










si comel tersepit dlm pic kt belakang tuu~




singgah jusco sementara tgu hujan reda~
jalan2 cuci mata je~



pas hujan reda kami pun .........balik lah..
ok..the end~

p/s:kalau perasan,smua pic member aq,dye ttup mulut dye...nmpak separuh muka je~
perasan comel la tuu..haha....
btw,dye malu sebenarnya~hee.... =)












Wednesday, March 2, 2011

Kerana pulut santan binasa,kerana mulut badan binasa....

"Lidah adalah anugerah Allah kepada manusia untuk berkomunikasi dan mengeluarkan perkataan yang baik tetapi ia sering disalahgunakan untuk mengeluarkan perkataan yang mendatangkan keburukan seperti menyebar fitnah, dusta dan bermaksud buruk yang membawa niat untuk menjatuhkan maruah orang lain."



kerana pulut santan binasa,

kerana mulut badan binasa....






Ohhh TIDAK!!! memang ramai manusia yang macam ni.kadang-kadang kita kena lebih berhati-hati and sentiasa alert dengan keadaan sekeliling kita. memang sangat perlu ok!


Bukan apa,orang zaman sekarang ni lebih tak boleh dipercayai.bercakapkan tentang orang sangat,tapi diri sendiri pun sama je.(errr..macam lah aku tak pernah bercakap tentang orang...hehe..btw, pengalaman memberi kesedaran..)


Sebenarnya bukan nak cerita tentang tuu..just nak bagitahu kena lebih berhati-hati..
jangan kerana mulut membawa cerita,kerana perkataan tak dijaga,kerana mulut suka cerita tentang keburukan orang,akhirnya badan yang binasa.errmm...badan binasa bukan kerana gaduh,tapi kerana nasib badan diri sendiri.manalah tahu orang sakit hati dengan kita,dengan cara halus dia buat kita.siapa yang tahukan??~


Orang zaman sekarang ni banyak sangat cerita tentang orang tapi dye tak tengok diri dye sendiri macam mana.cerita sana sini tentang keburukan orang,padahal akhirnya diri sendiri pun sama..


jahat sgt mulut tuu....

STOP!!! SHUT UP YOUR MOUTH!!!~

so.....better stop bercakap sangat tentang orang klau tak nanti badan sendiri or diri sendiri 
yang bernasib malang gara-gara perkataan yang dikeluarkan tak dijaga...bila bercakap tu pandang lah kiri kanan dulu..






eeerrr....takut adeq nak jaja cerita orang~
tak kuasa adeq nak mengumpat orang...lalalala~







ok2...tutup mulut..dah tak mo cerita-cerita or gosip-gosip lagi ok..
kalau tak nanti badan yang binasa


~SEKIAN~

J.Reyez & Jason Chen - Rocketeer Cover (Far East Movement)



nice cover~

Chris Brown & Keri Hilson - Superhuman (Cover) - Jason Chen and Alexa Yo...



nice song..~

One In A Million Cover (Neyo) - Jason Chen ft. Verseatile



nice cover from jason chen..
love it so much...

Just a Dream Remix/Cover (Nelly) - Jason Chen & Joseph Vincent



2,488,739 views-jason chen/joseph vincent
5,008,152 -joseph vinsent /jason chen
Ok...ni adalah cover yang aku dah maksud kan dalam entry yang aku postkan lagu grenade...
lagu ni dengan grenade memang best sangat2 lah...
tengok ulang2 pun tak bosan...
Really love it...i'm fall in love wif his voice tp bukan orangnya okey!!~heehe =)
Selamat mendengar~

Grenade (Bruno Mars) Cover - Jason Chen



2,060,638 views
Love this song~
Ni bukan nk cerita pasal Jason Chen k,just nk kongsi this video..
best sgt suara dye..1st time tgk video ni entah berapa kali repeat..
I'm in love wif this cover....ade beberapa lagi cover dye yg best
macam Just a dream(nelly),One in a million(neyo) dan lain2 lagi...
Memang best,tak percaya pergi lah youtube tgk cover dye..~
selamat melihat dan mendengar~ =)

Saturday, February 26, 2011

Alang bernasib Malang

Setelah seminggu menghabiskan masa dengan membaca nota untuk
menghadapi exam 4 midsem..
memang tak tidur sangat...2 3 jam je tdo.tu pun bukant idur sgt sebab diganggu oleh jam lonceng yang disetkan..
every 10 min dye akan berbunyi..bukan ape takut terlajak tidur.hee..
sekarang ni rase penat+mengantuk+runsing+masalah=????
sakit badan2 ni sebab tak tidur dengan betul...
so,now nk membalas dendam balik..nak tidur puas2 sampai sakit mata ni..

sebenarnya bukan nak cite pasal exam..dan bukan nak kopi and teh cite pasal exam ni
because semua kawan2 aku cite pasal exam..~
aku nak cite pasal malang nye nasib aku semalam..
Aku dpt berita adik sepupu aku,Umairah masuk wad sebab demam terlalu panas,kekejangan
and kene sawan.pengsan semasa kt klinik.tak sedarkan diri langsung sampai lah petang bru dye sedar.
sangat terkejut dengan berita tu.aku pun terkejar2 nak balik jb cepat.nasib baik dpt tahu masa aku dah abis exam,kalau tak memang tak boleh nak fokus.sedih sangat bila dapat tahu berita tu.

Dahla dapat berita mnyedihkan,bila sampai kt LRT,dah beli tiket dah...tapi bila masukkan tiket,mesin tu boleh telan terus tiket aku.memanglah HANGIN dibuatnya.mula2 aku tengok ok je.but bila masukkan tiket terus keluar tanda X..arrrgghhh...LRT dah sampai tahu tak..aku terus terjah akak kaunter,then dye bg kunci kt kawan..ada 1 abg ni bukak mesin tu..keluarkan tiket aku.boleh pulak dye buat lembab2.pastu dye boleh pegang je tiket aku..aku pe lagi minta tiket..
"bang,saya nak tiket tu.."
"errr..nak tiket ni ke?"(soalan bodoh)
"taklah bang,saya memang tak nak tiket ni,...hemm(mengeluh).."
"Owhh(buat mcm takde apa2)....takpelah,pergi kt kaunter check tiket."
dengan rasa geram aku rampas terus pegi kat kaunter..
memang ade problem tapi bukan pada tiket aku,pada mesin punch tiket,...

issshh..aku dah lah lambat lepas tu boleh plak kena tunggu LRT 30 MINUTE...gila lah...nak naik bas kul 3.30 p.m..terkejar aku dengan linda pergi ke TBS.berlari2 sebab nak kejarkan tiket 3.30..tapi malang nye sampai2 je dahlah beratur panjang,boleh pula main tukar2 kaunter..bertambah HANGIN dibuatnya lah..
aku mengamuk and membebel sorang2 sampai ade sorg abg ni dengan 
terus bukakan 1 kaunter untu aku..(hahhh..tahu takut...aku buat komplen nanti kang)
hemm..tiba2 rasa mcm selesa sebab dah sampai kaunter,tapi bila tanya akak kaunter
"kak,tiket bas 3.30 ade lagi tak?"
"alamak dik,dah tak boleh dah.."
sebab apa dye kata tak boleh??..sebab lagi 15 min kul 3.30..
sempat pe...jangan nk klentong aku lah..geram gile..
dah kecewa dah..terus minta tiket pukul 4...dengan rasa bangga terus klik bas kosertium.
dye ulang balik sebelum nk print tiket..aku dengar dye cakap pukul 4.30 p.m..
tapi bila dah bayar,and dibantu oleh abg yang bukakan kaunter tadi untuk checkkan pintu get mana nak kne tunggu.sekali dengar dye cakap 4.50 pm...
weeehhh....tu dah nk pukul 5..
serupa je naik MARA LINER...beza 30 min je..
tu dahla 1 hal,sampai bawah kena tunggu lagi sampai kul 5.15 barulah dapat naik bas..
TENSION!!!!!!! melambatkan masa aku...benci!!
memang macam @#$%^&*()....nak menagamuk je..
malang gila lah..sakit hati~

masa berhenti rehat,boleh pula setengah jam rehat nye..
lama gila..
turun je bas terus pergi toilet...of course lah kena membuang dulu sebab terlalu sejuk dalam bas..hehe..
lepas tu tibe2 rase lapar..dengan rasa gembiranya pergi melawat makanan..
bestnye...sdap nye...tapi bila tengok harge..GILA lah...
mee rebus RM7
mee soto RM7
nasi ayam RM7
bebola 1 cucuk RM3
burger RM4.30(yg biasa)
roti tisu RM3
roti canai RM2.50

macam2 lagi lah...semuanya berdouble...sakit jiwa raga aku melihatnya..
terus kenyang peyot nih..hee
last2 aku dengan linda beli crispy waffer nak kunyah2 boring tunggu
 lama2 sambil menunggu kat tepi kolam ikan..
 lagi 1 jam nak sampai jb dr yong peng..dah tak sabar nak sampai sebab nak tengok umairah..

malam2 buta pergi melawat dye kat hospital...sangat sedih tengok keadaan dye..
muka pucat,tak happy mcm slalu..yelah..dah nama pon sakit kan..
tapi sedih tengok dye,tangan kne masuk air..budak kecil kan..tak sama dengan orang dewasa.
apalah dye tahu masukkan air tu dengan tangan berbalut..sedihnya..sempat lagi gurau2 dengan dye bg chocolate sebelom nak blik..
tapi masa nak balik dye bangun terus peluk aku...hemm...kesian dye..
takpelah adik..nanti nak balik dah..
hope dye cepat sembuh..!!! akak tunggu adik balik~
LUV U  mai~


Monday, January 31, 2011

Dia Cinta Hati Saya....

Sape lagi kalau bukan bf kesygan aq,En.Azman..hehe...sgt syg kt dye..
da nk hampir 4 bulan kiteorg couple..Alhamdulillah,kekal smp ke hrini...
sepanjang cpl bohong la xpnh gdoh...sedang lidah lagi tergigit..huhu
of course la aq yg paling byk wt mslh..mrjuk la,mrh2 la n byk lagi...
tp thx sgt kt dye sbb thn ngn perangai aq..
kdg2 slh aq tp dye yg mntak maaf..
ishhh3....jhat tol aq nih...hehe
byk sgt blaja dr dye ttg setia...dye xckp cmne nk setia tp aq thu dye sdg mngajar aq ttg erti setia..
bkn tuu je..byk lagi...tp xperlu la nk bgthu semuakn...


En.Azman ni org nye bermood gak..hehe..bkn la slalu moody..but smtimes...
n myb sbb ms tuu tgh byk kje n aq lak ggu wktu tuu..hehe
smtimes plik gak ngn dye ade mslh xnk share..bkn smua,tp sesetgh mslh...
aq phm bkn smua mslh kite kne share kn....
hemmm..bila aq wt slh,dye suka diam....dye xkn ckp...tp klau da 'lemak' sgt kne ckp la kn..hihi


Paling best tme gurau2 ngn dye...suka sgt bile dgr n tgk dye gelak..hehe..
n paling romantik bile dye ckp...."awk,sy syg awk taw"..@ "awk,sy cintakan awk"..
waktu tu aq akn bls..."awk!!!!! sy nk pengsan skejap!!!.."hehehe
then dye pon akn bls,"ok,sy tggu smp awk sdar"....hehe
cra dye syg,dye xkn tunjuk2 sgt...sesetgh lelaki klau leh tiap ms nk tunjuk yg dye syg sgt awek dye smp buat org meluat..haha..
Azman dye xmanjekn aq pon..klau slh ttp kne mrh..tu untk kebaikan aq gak.
klau lelaki lain,awek dye slh pon xkne mrh..t dye kne mrh blik adelah..haha..
queen control tuu..huhu

1 mslh azman,dye xsuke amek gmbr....(yke xsuke??)..
klau amek gmbr mest elak,xpon wt muka....(eee,,perasan comel la tuu kn..)..haha
nk mntk pic dye mmg la xkan dpt...dye mntk pic kite ade la..huhu..

Gud news...my mum da thu pasal kiteorg..haha..bestnye...
Alhamdulillah...da jumpe umi pon...klau nk kluar tuu of course kne 
mntk kbnaran...(ingt sesuka hati nk bwk anak dara org kluar ke)..
skrg ni xpnh nk berselindung kalu nk cte pe pon pasal Azman..
Umi pon kdg2 tny ttg dye...(errr..aq yg jd plik...sjak bile umi berminat nk amek thu?.hehe..)
tuuu maknenye,umi thu yg hbgan kiteorg seriyes..Alhamdulillah...syukur sgt2..
hope hbgan kiteorg kekal smp bila2..

Dalam sesuatu perhbgan,mest ade saling memaafkan antara 1 sme lain,memhami n sikap toleransi...
kne byk berbincang bile berlaku sesuatu(gaduh)...
kne cpat2 sejukan hati...xleh gduh lame2 sbb itu akn hbgan jadi keruh...huhu
bhsa kite kne jaga gak...jgn kluarkan perkataan kesat kt psgan kite...xbaik taw...
.........(bkn ngn bf je,ngn org lain pon)...
pada aq,biarla jahat cmne pon....jgn kluarkan perkataan kesat or maki2 org..
klau 1 hri t kite terkene blik cmne?pe kite rse?
 manusia sentiasa wt keslahan..nobody perfect...


~Azman~
syg...thx taw 4 everythings...thx sgt...
n sory...sy byk wt slh ngn awk,lukakn hati awk.....
walau pe pon sy ttp syg awk smp bila2...(sy tgu awk lagi 5 thun k..hahaha)
i'm yours & you're mine 4ever!
awk sentiasa di hati sya...
lebiu lah huneyy...hehehe









Wednesday, January 19, 2011

ChOcOlaTe...




Bile cite pasal cokelat ni,kebanyakkn nye mmg ramai yg suka kn?!...Tp ade sesetgh org xsuka sbb terlalu manis..ade beribu alasan untuk menikmati rasa cokelat.
Mcm aq lak kdg2 suka,kdg2 x..pelik kan....time ade mood bru nk mkn...huhu
Cokelat ni ade cm2 jnis...of course la kn..ade dark choc,white choc n cm2 lagi..Bg aq,aq suke white choc sbb aq ni suka cm rse susu2 cket...Anyway,cokelat leh jd perisa dalam kek n biskut atau lbh dikenali 'cookies'(yg slalu org melayu ckp la kn..hehe)..Kalau tengok kek cokelat kt kdai kek mmg la sgt mngiurkan...nyam2..Lazat!
haha..lagi2 klau kt kek tu ade cm cokelat cair..peerrggghhhh..!!! mmg la sedap kn...(tbe2 cm nk mkn lak)huuhu...

Menjadi Hidangan Istimewa:

tgk tuu...sedap nye.... nak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cokelat selalu dijadikan hidangan istimewa contohnye kek,puding,minuman,biskut,aiskrim & cm2 lagi la.
..kalau cerita pasal kek2 ni, aq suke bli kt Secret Recepi n klau cookies aq suka bli kt Famous Amos....pnh aq bli kt dlm mne2 supermarket,cookies Famous Amos tuu xsdap...lagi sdap klau yang fresh yang bru pas bkar...pns2 lagi.......rangup pon rangup,sdap pon sdap..hehe...(errr...cm nk g cri biskut tuu skrg gak!!!..haha) 

1 biji kek~Rm80
berbaloi sbb sdap sgt2 kek dye....


100g~ Rm7.90
xksah la mhal mna pon jnji sdap...suke sgt!

puding~..nyam2...


ice chocolate

hot chocolate..

Tak menggemukkan???btol ke????
Kalau nk thu lemak koko tidak langsung diserap tubuh kerana ianya bukan dari jenis yang menggemukkan tubuh.tetapi kandungan gula dlm cokelat yang telah ditambahkan boleh menggemukkan serta boleh merosakkn gigi(adeq2 xmoh mkn cokelat byk2 taw..nnt gg rosak)... :)
Tp sesetgh org kate cokelat boleh hilangkan stress......sbb ble karbohidrat dalam cokelat meningkatkan serotonin dalam otak,that's why la kite boleh rase rilek bile makan cokelat.



Hadiah?

Mmg sesuai dijadikan hadiah especially untuk org tersayang...(a'aa..... bkn utk kekasih je ea,tp untuk family n kengkawan kite gak).sekarang ni da mcm2 org boleh buat ngn cokelat.macam2 corak ade.ade bntuk love,abjad n cm2 lah(tu smua pkai acuan)hehe..cokelat sesuai untuk dijadikan hadiah untuk hari jadi,untuk valentine's day(INGAT!!! xboleh sambut hokey~),untuk hri ibu n ayah,untuk survenior,untuk kekasih yg dye mmg suke sgt dengan cokelat...
Cantik sgt klau cokelat dibuat dlm bntuk bouquet n ade bear yg comel skali dlm tu...(so sweet...spe nk bg sya?huhu)...bkn tuu je taw,cokelat bleh jugak dijadikan hamper....agak2,brpe nilai sebakul cokelat untuk buat hemper..?mest mahal kn..
Cokelat byk maksud jika dihadiahkan kepada seseorang dan bergantung juga niat org yg bg tu..utk ape,knp dan mngapa...
Tak hairan lah kalau ramai yg suka kn cokelat sbb coklat ni mmg mempunyai maksud yg tersendiri.Dan bukan sekadar untuk makan je.






Cokelat untuk Kesihatan dan Kecantikan...
 Cokelat mengandung antioksidan yang dapat menjaga kesihatan jantung, menurunkan tekanan darah dan dalam segi psikis manusia, cokelat dapat menimbulkan perasaan rileks. Dan t'nyata cokelat pun b'manfaat bagi kecantikan. Bagi kecantikan, cokelat dapat m'bantu meningkatkan kecantikan. Kandungan yang terdapat dlm cokelat mempunyai banyak manfaat bagi kulit, contohnye berfungsi utk m'jaga kelembutan, melembapkan,dan m'perhalus kulit. Cokelat juga dapat m'perlambat penuaan pada kulit, termasuk mencegah kerutan pada muka.



Hemmm..banyak kn kebaikan n keburukan cokelat...tapi keburuk cokelat xlah meghalang org nk mkn cokelat.itu bkn 1 alasan untuk xmakan cokelat.Rugi sgt kalau sesiapa yg x mkn cokelat..Jgn risau.. cokelat xgemukkn bdn pon..
So...enjoy with cokelat...!!! :)